Moni mieltää Office 365:n sähköpostina, Skypena ja SharePointina.

Siihen sisältyy kuitenkin paljon muutakin.

Office 365 -tuoteperheeseen on sisältynyt vuodesta 2015 PowerApps-palvelu, jonka avulla yritykset voivat toteuttaa omia liiketoimintasovelluksia. PowerApps kuuluu niin kutsuttuihin low-code ratkaisuihin, joissa sovelluksen rakentaminen onnistuu ilman tai vähäisellä koodaamisella kustannustehokkaasti ja ketterästi.

PowerApps yhdistettynä 2016 julkaistulla Microsoft Flow:lla mahdollistaa prosessien automatisoinnin ja vahvistaa mobiilia liiketoimintaa.

Olemme hiljattain toteuttaneet asiakkaallemme mobiilin ajoneuvojen varaus-, ajopäiväkirja- ja huoltotarve-sovelluksen näiden työkalujen avulla.

Mukana kulkeva mobiililaite on luonnollinen tapa esittää liiketoimintatietoa. Microsoft PowerApps mahdollistaa tiedon tuomisen käyttäjän ulottuville 24 tuntia vuorokaudessa.

PowerApps koostuu erillisistä yhdistimistä, joita voi myös itse luoda organisaation käyttöön. Yhdistimillä voidaan yhdistää on-premise tietolähteisiin on-premise data gatewayn kautta.

On-premise data gatewayn avulla voidaan toteuttaa jo olemassa oleviin on-premise sovelluksiin mobiili käyttöliittymä ja tuoda liiketoiminnan kannalta kriittinen tieto mobiilisti käyttäjien hyödynnettäväksi.

Toteutuksen etuna myös päätelaitteiden hankaliksi koetut VPN-yhteyksien avaamiset tiedon noutamiseksi jäävät pois. Sovellukset voidaan luoda myös käytettäviksi offline-tilassa, jolloin muuttunut tieto päivitetään, kun mobiililaite on jälleen verkon kuuluvuusalueella.

Ottamalla PowerApps ja Flow tuotteet käyttöön voi yritys hyödyntää jo olemassa olevia hankintoja ja pidentää sovellusten elinkaarta.

Tietoturvaa pikkurahalla

O365-tilausta voi laajentaa myös esimerkiksi Enterprise Mobility + Security -paketilla (EMS), jolloin pakettiin kuuluvan Intunen avulla voidaan määritellä PIN-pääsykoodi yrityksen käyttämiin sovelluksiin sekä muita tietoturvaa parantavia sääntöjä.

Esimerkiksi tietojen kopiointi yritys- sekä henkilökohtaisten-sovellusten välillä voidaan estää. Intunella voidaan myös jaella mobiilisovellusten lisäksi esimerkiksi Microsoft Office -sovellukset keskitetysti työasemiin.

Osana pakettia tulee Azure Active Directory Premium -lisenssit, jotka mahdollistavat paremman pääsynhallinnan, valvonnan ja mahdollisuuden luoda tietoturvaa parantavia sääntöjä, esimerkiksi kun käyttäjä on yritysverkon ulkopuolella.

Lisäksi lisenssin sisältämä kaksivaiheinen autentikointi on helppo ottaa käyttöön jo olemassa oleviin järjestelmiin, jolloin todennus tapahtuu samalla autentikointisovelluksella O365-portaalin kanssa.

PowerApps ja Flow kuuluvat osana kaikkia Office 365-paketteja. Ota kaikki hyöty irti lisensseistäsi ottamalla nämä ominaisuudet organisaatiosi käyttöön.

Haluatko, että tulemme auttamaan sinua ideoinnissa ja lisenssien täysimääräisessä hyödyntämisessä? Ota rohkeasti yhteyttä.

Kirjoittaja

Sami Eerola

Myyntijohtaja

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *