Civilpoint ja Sofor aloittavat yhteistyön

Civilpoint Oy ja Sofor Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen Soforin Citrix-pohjaisten 3D-virtualisointiratkaisujen toimittamisesta. Sopimuksen myötä voimme nyt yhteistyössä tarjota Trimble Novapoint-, Tekla Civil- ja Autodesk -ohjelmistot SaaS-palveluna. Civilpointin nykyisillä ja uusilla asiakkailla on vaihtoehtona järeän työaseman käytön sijaan tilata Soforin tarjoama virtualisointialusta.

– Asiakkaat ovat toivoneet virtuaaliratkaisuja, ja Soforilla on riittävästi teknistä osaamista tarjota työasemat toimivalla 3D-virtualisoinnilla. Uskomme, että Sofor pystyy toimittamaan ratkaisut asiakkaillemme parhaaseen mahdolliseen tapaan, sanoo Civilpointin varatoimitusjohtaja Timo Ruoho.

Virtuaalityöasemalla voi hallinnoida raskaita 3D-aineistoja keskitetysti suurista etäisyyksistä ja hitaista yhteyksistä huolimatta. Työskentely sujuu vaikkapa kevyellä kannettavalla tietokoneella. Palvelun muita etuja ovat parempi tietoturva, keskitetty versionhallinta sekä liiketoiminnan parempi vikasietoisuus, kun toiminnot eivät ole riippuvaisia yksittäisistä päätelaitteista.

Virtuaaliympäristöön voidaan viedä Civilpointin tarjoamista ohjelmistoista Trimble Novapoint -suunnittelujärjestelmä, Tekla Civil, AutoCAD Civil 3D ja AutoCAD. Virtualisointialustan hankkiminen kannattaa erityisesti isommalle käyttäjämäärälle.

– Asiakas tarvitsee vain yhden asennuksen, jota on helppo ylläpitää. Ohjelmistoa voidaan käyttää millä tahansa koneella, ja käytössä on samat toiminnallisuudet ja tehokas grafiikkamoottori, sanoo Civilpointin avainasiakaspäällikkö Tapani Parmanen.

2D- ja 3D -suunnittelun keskittäminen ja käyttö SaaS-palveluna avaa mallien hyödyntämiselle uusia mahdollisuuksia. Malleja voidaan käyttää siellä, missä niistä saadaan suurin hyöty irti, ilman että niitä tarvitsee siirrellä laitteelta toiselle.

– Suurimmat hyödyt Soforin ja Civilpointin tarjoamasta ratkaisusta saavatkin ne toimijat, jotka haluavat jalkauttaa kokonaan uusia toimintatapoja ja -kulttuuria tekemiseensä, toteaa Business Manager Harri Ruoho Soforista.

Civilpoint Oy toimittaa ohjelmistoja, joilla rakennetaan tulevaisuutta. Asiantunteva henkilöstö auttaa ohjelmiston valinnassa, käyttöönotossa ja koulutuksessa sekä tarjoaa henkilökohtaista tukea ohjelmistojen käyttäjille. Civilpointin päätuote on suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon kehitetyt Trimblen ohjelmistot. Yritys on myös Autodeskin sertifioima jälleenmyyjä, kehittäjä ja kouluttaja. Civilpoint on pääosin henkilökuntansa omistama yritys ja työllistää 22 henkilöä. Lisätietoa: www.civilpoint.fi

Sofor on IT-palveluyritys, joka kehittää asiakkaidensa liiketoimintaa toimintatapoja ja -prosesseja konkreettisesti optimoimalla. Lisäarvo muodostuu älykkäästi erilaisesta sovellusten tehokkaamman hyödyntämisen, tiedon integraatioiden ja analysoinnin sekä mitatusti laadukkaan jatkuvan palvelun yhdistelmästä. Tietoturva, mobiili työtapa ja asiakkaan tiedon jakamisen tarpeet sidosryhmissä huomioidaan aina Soforin palveluissa. Sofor on perustettu vuonna 1991. Yritys työllistää 55 ammattilaista, ja toimipisteet sijaitsevat Kauhavalla, Helsingissä, Tampereella ja Vaasassa.

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *