Soforin asiakaslähtöisyys perustuu osaaviin ihmisiin, jatkuvaan palveluiden parantamiseen ja kykyyn toteuttaa asiakkaille soveltuvia kokonaisuuksia.

Soforin myyjät ja tekniset asiantuntijat sekä koko Service Desk -tiimi ovat osallistuneet jo useamman vuoden ajan Arrow ECS:n järjestämiin virallisiin Citrix-koulutuksiin.

Vahvaa panostusta henkilökunnan osaamiseen

– Mielestäni Soforin ehdoton vahvuus ja kilpailuetu on satsaaminen henkilöstön kouluttamiseen. Citrix – kuten useat muutkin valmistajat – edellyttävät, että jälleenmyyjillä on tietty määrä sertifioituneita asiantuntijoita. Soforilla ennen sertifiointitestiä perehdytään aiheeseen kurssilla, jotta sertifiointi on osoitus henkilöstön osaamisesta eikä pelkkä muodollisuus, kertoo Arrown Business Manager Kia Wentzel, joka on tehnyt Soforin kanssa yhteistyötä siitä asti, kun Sofor aloitti Citrix-koulutukset.

Wentzel jatkaa henkilökunnan osaamiseen panostamisesta: Soforilla sertifioituneita henkilöitä on useampia, kun valmistaja vähimmillään edellyttää. Tämä on konkreettinen osoitus siitä, että yrityksessä arvostetaan osaavia työntekijöitä ja että heille halutaan antaa hyvät eväät hoitaa työnsä hyvin. 

Muita tärkeitä hyötyjä ovat olleet työntekijöiden jaksaminen ja työviihtyvyyden parantuminen, jotka ovat mahdollisia, kun osaaminen ja työkalut ovat kunnossa.

– Meillä ollaan aina valmiita lähtemään koulutukseen sekä oppimaan uutta. Juuri osa tiimistämme kävi Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment Troubleshooting Security and Administration -koulutuksessa, jossa painopiste on ongelmanselvityksessä ja korjauksissa. Koulutusten jälkeen käytännön kokemus karttuu nopeasti päivittäisessä asiakastyössä, kertoo Service Desk Manager Mikko Melvaskoski Soforilta.

Tukea ja uusia näkökulmia asiakastarpeiden ratkomiseen

Asiakkaiden toiminta on jo pitkään ollut tietotekniikkariippuvaa. Tuottavuuden kasvattaminen ja uudet toimintatavat edellyttävät aina myös tietojärjestelmien muutoksia. 

– Asiantuntijoidemme tehtävänä on tukea asiakkaidemme liiketoimintaa siten, että sovellusten korkea käytettävyys säilyy ja niiden toiminnot eivät vaarannu. Liiketoiminnan muuttuessa sen vaatimat järjestelmämuutokset pitää pystyä toimittamaan nopeasti ja sovitulla palveluvasteella. Tietotekniikka ja sen palvelut eivät saa olla liiketoiminnan kehityksen jarruna. Siksi meillä pitää olla vahvaa osaamista ja siksi koulutamme henkilöstöämme, kuvailee myyntijohtaja Sami Eerola Soforilta toimintaympäristöä.

Kasvanut ammattitaito lisää varmuutta asiakastyössä

IT-alalla jatkuva kouluttautuminen on miltei välttämätöntä. Tekniikka kehittyy niin nopeasti.

– Olin marraskuussa “Citrix Virtual Apps and Desktops 7 Advanced Deployment Troubleshooting Security and Administration” -koulutuksessa päivittämässä Citrix-osaamistani. Kurssi oli hyvin käytännönläheinen – toiminallisuutta testattiin testiympäristössä eri tosielämän skenaarioiden avulla. Heti kurssin jälkeen pääsin käyttämään sen anteja onnistuneesti asiakascasessa, kertoo Soforin System Architect Miikka Heikkinen.

Vikatilanteiden ratkaisut nopeutuneet

Kouluttautuminen on kasvattanut soforilaisten ammattitaitoa ja tuonut varmuutta toimia tehtävissään. Jokainen on valmiimpi ratkomaan ongelmatilanteita nopeasti.

– Koulutusten ja parantuneen osaamisen avulla asiakkaiden palvelupyynnöt ja häiriötilanteet saadaan ratkaistua nopeammin. Nyt asiantuntijat voivat ratkoa niitä osaamisen tuomalla varmuudella, kertoo Mikko Melvaskoski. Olemme saaneet Service Deskimme toiminnasta hyvää palautetta asiakkailtamme. Iso kiitos tästä kuuluu koulutuksille.

Sami Eerola korostaa, että koulutusten avulla taataan hyvä asiakaskokemus jatkossakin. 

– Saamme hyvää palautetta Citrix-asiakkailtamme. Jatkuvan kouluttautumisen hyötynä on ennen kaikkea se, että teknologian kehittyessä ja asiakastarpeiden muuttuessa kykenemme ylläpitämään jo saavuttamamme korkean palvelutason.

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *