Tekoälyn tilausten hallinnassa

Asiakkaamme kohtaa kasvavan tilausmäärän, mikä ylittää käsittelykapasiteetin. Nykyinen tilausprosessi on aikaa vievää, sillä tuotteiden etsiminen tuoterekisteristä on hankalaa, eikä asiakkaiden tarjouspyynnöissä käytetä yhteneviä tuotekoodeja. Tavoitteena on tehostaa prosessia automatisoimalla tilauskäsittely ja yhdistämällä saapuvat tilaukset tuoterekisteriin.

Ratkaisun toteuttamiseksi suoritetaan kolme vaihetta

Suunnitellaan ratkaisumalli, toteutetaan konseptikoodi ja testataan aineisto. Tutkimus keskittyy näytteisiin, ja päämääränä on löytää säännöt ja demonstroida automatiikan toimivuus. Koulutusmateriaalin ostotilaukset toimivat testikohteina, ja niistä valitaan satunnaisesti 1–6 tuotetta edustavasta otoksesta.

Hakuprosessissa tunnistettiin 16 lisäsääntöä, jotka liittyvät tuoterekisteriin ja tilaukseen.

Näitä ovat esimerkiksi teräslaadun normalisointi, kokomerkinnän yhtenäistäminen ja kuvauksien rikastus.

Muita sääntöjä ovat desimaalien käyttö, halkaisija- ja pituusmerkinnät, mittayksikköjen poisto, erikoismerkkien oikeaoppinen käsittely, isot ja pienet kirjaimet, yhdyssanojen huomioiminen, piilotetut oletukset milloin viitataan esimerkiksi putkiin/tankoihin, DN muuntotaulukko, vaihtelevat yksikkömerkinnät, sanaparit ja kirjoitusvirheet.

Säännöt mahdollistivat hakutulosten rajaamisen korkeintaan 14–16 kohteeseen, ja useimmiten tulokset voitiin rajata 1–4 vaihtoehtoon. Tunnistettiin myös mahdollisuus edelleen rajoittaa hakutulosta yhteen tuotteeseen kehittyneiden NLP-tekniikoiden avulla.

Ratkaisumalli osoitti toimivuutensa,

sillä 81 %:ssa näytteistä voitiin luoda sääntö tuoterivin yhdistämiseksi, ja epävarmoissa tapauksissa prosenttiosuus oli 92 %. Tämä vahvistaa automatisoidun tilausprosessin tehokkuuden ja mahdollistaa jatkokehityksen entistä tarkemmilla rajauksilla.

Tekoälyn hyväksikäyttöä ei kannata aliarvioida. Asiantuntijamme ratkaisevat kyllä haasteenne nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Terveisin,

Petri

jutteluhetki kanssani

Kirjoittaja

Petri Salo

Avainasiakaspäällikkö

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *