Monoliittisen tietojärjestelmän migraatio uuteen ympäristöön on meillä usein merkittävä hanke, joka vaikuttaa olennaisesti yrityksen toimintaan ja IT-infrastruktuuriin. Ohjelmistotalona olemme usein tekemisissä tällaisten migraatioiden suunnittelun ja toteutuksen kanssa, ja ymmärrämme, mitä se tarkoittaa asiakkaille.

Liiketoiminnan jatkuvuus ja kilpailukyky

Taustalla asiakkaalla on vanhentuneita, mutta kriittisen tärkeitä järjestelmiä, jotka on korvattava tai päivitettävä. Uuden järjestelmän käyttöönotto voi olla välttämätöntä liiketoiminnan jatkuvuuden ja kilpailukyvyn kannalta. Ennen uuden järjestelmän käyttöönottoa on kuitenkin suunniteltava ja toteutettava vaativa migraatiovaihe.

Onko korvattavalla ohjelmistolla enää osaamista?

Kohdejärjestelmä voi olla SaaS-ratkaisu tai räätälöity ohjelmisto, ja se on valittava huolellisesti asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden perusteella. Lähdejärjestelmä saattaa olla vanhentunut Lotus Notes -ympäristö tai muilla teknologioilla toteutettu järjestelmä, joka hidastaa yrityksen toimintaa ja haittaa tehokkuutta.

Suunnittelun kautta toteutukseen

Migraatio tarkoittaa vanhan järjestelmän tiedon ja toiminnallisuuksien siirtämistä uuteen ympäristöön mahdollisimman saumattomasti. Se voi sisältää tietojen siirtämisen, käyttöoikeuksien määrittelyn, integraatioiden rakentamisen ja testauksen. Migraatiovaihe on kriittinen, ja sen onnistuminen vaatii tarkkaa suunnittelua, resurssien hallintaa ja yhteistyötä asiakkaan kanssa.

Monoliittisen järjestelmän migraatio uuteen ympäristöön voi olla haastava prosessi, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden modernisoida ja tehostaa yrityksen toimintaa. On tärkeää valita oikeat työkalut ja menetelmät, jotka varmistavat onnistuneen siirtymisen ja minimoivat häiriöt liiketoiminnassa. Yhteistyö ohjelmistotalon kanssa, jolla on kokemusta vastaavista projekteista, auttaa saavuttamaan tavoitteet sujuvasti ja tehokkaasti.

Terveisin,

Petri

jutteluhetki kanssani

Kirjoittaja

Petri Salo

Avainasiakaspäällikkö

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *