Tämän vuoden aikana on useasti tullut esille, että valmisratkaisut eivät ole sopineet kaikkiin käyttötapauksiin. Jotain pitää siis tehdä. Räätälöinkö valmisratkaisua ja voiko sitä räätälöidä? Pitääkö suunnitella erillisprojekti ja jos suunnitellaan, millaisia malleja tarjoajilla on?

Me olemme tuottaneet hankkeissamme konsepteja tai puolivalmiita aihioita, joista voidaan rakentaa ja jalostaa ratkaisuja nopeasti ja tehokkaasti tarjouslaskentaan, hinnoitteluun, konfigurointiin sekä tilaustenhallintaan ja sisälogistiikkaan.

Nykyisessä liiketoimintaympäristössä, jossa yksi koko ei enää sovi kaikille, organisaatiot kohtaavat haasteita valitessaan oikeita ohjelmistoratkaisuja tarpeisiinsa.

Monet yritykset turvautuvat valmisratkaisuihin, kuten ERP, MES tai jokin muu SaaS, odottaen saavansa nopean ja helpon ratkaisun liiketoimintaprosessiinsa. Kuitenkin on tärkeää harkita vaihtoehtoja ja ymmärtää, miksi räätälöidyt ohjelmistoratkaisut voivat tarjota kustannustehokkaamman vaihtoehdon.

Valmisratkaisut eivät aina täytä yritysten ainutlaatuisia tarpeita. Ne saattavat sisältää liikaa ominaisuuksia tai liian vähän, mikä vaikeuttaa optimoitua ja tehokasta työskentelyä.

Monet valmisratkaisut eivät taivu joustavasti organisaation nykyisten prosessien mukaisesti. Tämä voi johtaa siihen, että yritykset joutuvat sopeutumaan valmisratkaisujen vaatimuksiin sen sijaan, että teknologia palvelisi prosesseja.

Valmisratkaisujen räätälöinti voi osoittautua kalliiksi ja aikaa vieväksi. Asiakkaat voivat joutua investoimaan merkittävästi mukauttaakseen valmisratkaisuja vastaamaan tarkkoja liiketoimintatarpeitaan.

Osa edellä on varmastikin jossain määrin totta. Entä mitä vaihtoehdoksi?

Räätälöidyt ohjelmistoratkaisut voidaan suunnitella ja kehittää täysin vastaamaan yrityksen tarpeita. Tämä tarkoittaa, että käyttökokemus on suunniteltu alusta alkaen sopimaan täydellisesti organisaation prosesseihin ja vaatimuksiin.

Räätälöidyt ratkaisut voidaan suunnitella integroitumaan saumattomasti olemassa oleviin liiketoimintaprosesseihin. Näin varmistetaan, että ohjelmisto ei ainoastaan täytä vaan myös tehostaa asiakkaan ainutlaatuisia työtapoja.

Vaikka räätälöityjen ratkaisujen kehitys saattaa alussa vaikuttaa aikaa vievältä, pitkällä aikavälillä ne voivat osoittautua kustannustehokkaammiksi. Ne vähentävät tarvetta jatkuville muutoksille ja sopeutuksille, jotka ovat tyypillisiä valmisratkaisuille.

Nämä jälkimmäiset ovat osoittautuneet hyviksi malleiksi, kun yhdistetään Open Source -koodaus, Power Platform -alusta ja Azure -palvelut. Itse ajattelin ensin kokonaisuutta vaikeaksi hallita, mutta olin väärässä. Moni toteutus on osoittautunut edulliseksi omistaa ja prosessiin on voitu tuottaa selkeää lisäarvoa.

Me olemme järjestelmällisesti suosineet POC mallia.

Koska kaikki tietävät mitä POC on, kertaan sen hyödyt vain lyhyesti: POC on auttanut arvioimaan järjestelmän toimivuuden, ketteryyden ja soveltuvuuden liiketoimintatarpeisiin ennen laajamittaista investointia.

Terveisin,

Petri

jutteluhetki kanssani

Kirjoittaja

Petri Salo

Avainasiakaspäällikkö

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *