Uuden sukupolven virtualisointialusta: XenServer 8

Cloud Software Group on julkaissut vähän aikaa sitten uuden, tuotantokelpoisen version virtualisointialustastaan. XenServer 8 on nähnyt päivänvalon. XenServer perustuu Cambridgen yliopistossa luotuun avoimen lähdekoodin Xen-hypervisoriin.

XenServer 8: Uudet ominaisuudet ja lisensiointi

XenServer on paras virtualisointialusta Citrixin työpöytä- ja sovellusvirtualisoinnin työkuormia ajettaessa. Sisäänrakennettuna löytyvät kiihdytysominaisuudet sekä MCS- että PVS-provisioitujen koneiden levynkäsittelyn optimointiin. Virtuaalikoneiden raskasta verkkoliikennettä tukee SR-IOV ominaisuus, se antaa virtuaalikoneelle suoran pääsyn verkkosovittimelle. 3D suunnittelun mahdollistaa tuki eri valmistajien virtuaalisille näytönohjaimille. XenServer soveltuu myös muiden virtualisoitujen koneiden alustaksi.

XenServerin lisensiointi on muuttunut. Citrix Virtual Apps and Desktops lisenssit tai DaaS pilvipalvelu eivät enää sisällä käyttöoikeutta XenServeriin. XenServer lisensioituu per-socket periaatteella. Joulukuun alkuun kestävä kampanja tarjoaa nämä lisenssit maksutta nykyisille Citrix-asiakkaille, heidän tilauskautensa loppuun saakka. Tarjous sisältää 10 000 socket lisenssiä XenServerille.

Päivittäminen vaivattomasti: XenServer 8 ja Citrix Hypervisor 8.2

Tuotteesta on tarjolla kolme editiota: Premium, Standard ja Trial. Premium sisältää kaikki ominaisuudet, mm. työpöytävirtualisoinnin vaatimat optimoinnit ja valvontaominaisuudet. Standard soveltuu yleisten virtuaalikuormien ajamiseen. Maksuton Trial editio sisältää lähes kaikki Premium edition ominaisuudet, mutta poolin koko on rajattu kolmeen palvelimeen.

XenServer 8 on yhteensopiva samojen rautojen kanssa kuin Citrix Hypervisor 8.2, joten päivittäminen nykyiseen versioon on vaivatonta. XenServer 8 esittelee uuden stream-mallin päivitysten jakeluun, sen avulla pienemmätkin päivitykset saadaan ripeästi asiakkaille. Live patching -ominaisuus kykenee asentamaan entistä enemmän päivityksiä ilman palvelimen uudelleenkäynnistystä. Tarjolla on kaksi päivityskanavaa, Normal ja Early Access.

Käy lataamassa omasi jo tänään!

Varaa tapaaminen

Kirjoittaja

Tero Laine

Järjestelmäarkkitehti ja Citrix-guru

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *