Teräsvalmistaja SSAB valitsi Soforin kumppanikseen mittavaan IT-uudistukseen, jolla tavoiteltiin uuden järjestelmäympäristön lisäksi yhtiön IT-infrastruktuurin harmonisointia. Toteutustavaksi valittiin Nutanix-teknologialla toteutettu Enterprise Cloud.

SSAB päätyi Enterprise Cloud -ratkaisuun sen tarjoaman joustavuuden, luotettavuuden sekä kustannustehokkuuden takia.

Keskitetyssä ympäristössä useampi tuotantolinja jakaa kapasiteettia ja sovellusten kuormaa voi tarvittaessa siirtää. Harmonisoidussa ympäristössä kapasiteetti on optimaalisella tasolla ja tulevaisuuden tarpeiden suunnittelu on aikaisempaa helpompaa.

SSAB:n IT-infrastrukstuurista vastaava Teemu Tilli kertoo, että yhtiössä ollaan tyytyväisiä valittuun ratkaisuun.

”Kaiken kaikkiaan näen uudistuksen suurimpana hyötynä kustannussäästöt – niitä on saavutettu sekä suorissa IT-kustannuksissa että välillisesti IT-lähtöisten tuotantokatkosten lyhentymisenä. Luotettavuus on hyvällä tasolla ja meillä on käytössämme ammattitaitoisesti hoidettu ympäristö. Meidän kokemuksemme mukaan Soforilla on kyky tuottaa jatkuvaa ja korkealaatuista palvelua asiakaslähtöisesti – soforlaiset heittäytyvät asiakkaan tilanteeseen ja etsivät ratkaisuja heidän tarpeisiinsa”, Tilli toteaa.

Enterprise Cloud optimoi suorituskyvyn ja kapasiteetin saatavuuden

Soforin SSAB:lle suunnittelemat ratkaisut koostuvat toimipistekohtaisista vakioiduista ja skaalautuvista korkean käytettävyyden palvelinklustereista. Prism-hallintaohjelmiston avulla koko SSAB:n kattavaan Enterprise Cloud -ympäristöön luodaan keskitetysti virtuaalipalvelimia ja sovellusalustoja.

”Ratkaisussa SSAB:n oma yksityinen pilvi voidaan tarvittaessa liittää julkisiin pilvipalveluihin – elinkaarenhallinnan näkökulmasta sovelluksia voidaan siis tarpeen ja turvallisuusvaatimusten mukaan ajaa joko SSAB:n paikallisissa palvelinkeskuksissa tai palveluntarjoajien pilvipalveluissa ja olosuhteiden muuttuessa myös siirtää näiden välillä”, Business Manager Harri Ruoho Soforilta kertoo.

 

SSAB:n Suomen toimipisteisiin Raahessa, Hämeenlinnassa ja Helsingissä Sofor toimitti ympärivuorokautiseen teollisuustuotantoon soveltuvat korkean käytettävyyden palvelinklusterit ja Enterprise Cloud Management -hallintapalvelut (ECM).

”ECM-palvelumme laajentaa perinteisiä käytettävyyspalveluja suorituskyvyn ja kapasiteetin hallinnalla. Asiakas voi olla varma, että tuotantoon liittyvillä sovelluksilla on aina riittävät ja ennalta sovitut resurssit”, Soforin Business Manager Panu Korkiatupa sanoo.