Turvallisuushavaintojen tekeminen on keskeinen osa turvallisen työympäristön ylläpitämistä. Havainnoilla pystymme tunnistamaan potentiaalisia vaaratilanteita ennen kuin ne muuttuvat onnettomuuksiksi. Niiden määrä korreloi suoraan tapaturmien määrän kanssa. Mitä useampia havaintoilmoituksia tehdään mahdollisista vaaroista, sitä vähemmän tapaturmia sattuu. Tilastojen valossa jokaista kuuttasataa vaaratilannetta kohden tapahtuu yksi vakava tai jopa kohtalokas työtapaturma. Siksi tämä työ on erittäin kannattavaa.

Ilmoitusten puutteellisuus tai huono laatu on yleinen ongelma yrityksissä. Soforin kehittämä ARCA-tekoäly (Automated Root Cause Analysis) ja ChatGPT voivat tukea tapaturmailmoitusten, turvallisuushavaintojen ja muiden ilmoitusten tekemistä joko auttamalla kirjoittamaan tarvittavan tiedon selkeämmin tai pyytämällä lisätietoja, jos tietoa ei ole annettu riittävästi.

Valitettavasti tapaturmia kuitenkin sattuu ajoittain. Silloin tekoäly voi tukea esimiehiä ennustamalla, kuinka kauan työntekijä on poissa työtehtävistä. Tämä on myös pakollinen tieto tapaturmailmoituksessa.

Webinaarissa käymme läpi:

  • Miten teet laadukkaampia ilmoituksia hyödyntäen ARCA- + ChatGPT-tekoälyä
  • Tekoälyn tukema välitön juurisyyn analyysi
  • Tieto vaaratilanteen pahimmista seurauksista tekoälyn tukemana
  • Miten ennustat poissaolon pituuden

Tervetuloa mukaan keskustelemaan.

Saat rekisteröidyttyäsi webinaarilinkin sähköpostiisi. Webinaarin kesto on n. 30 minuuttia. Se on ilmainen kaikille osallistujille. Lähetämme webinaaritallenteen kaikille ilmoittautuneille. Voit kuunnella sen myöhemmin – kannattaa siis ilmoittautua, vaikka et pääsisikään mukaan livewebinaariin.

Webinaarissa asiantuntijana:

Seppo Salo, Director, Corporate Responsibility & Sustainable Works Solutions, Sofor

Ella Lindstedt, HR Specialist, Sofor