Kollegani Tero Laine avaa omassa blogissaan Citrix asiaa otsikolla Kuinka Citrix Virtual Apps and Desktops ympäristön migraatio Citrix DaaS:iin suoritetaan?.

Minä koetan lähestyä toisella tavalla, pieni hetki.

”Tervetuloa Citrix DaaS -migraation ihmeelliseen maailmaan, jossa pilvet ja sovellukset kohtaavat!”

Kuvaan asian omalla tavallani ja yritän auttaa lukijoitani samalla auttaa ymmärtämään, miten tämä juttu toimii.

Joten sinulla ehkä jo on tämä Citrix Virtual Apps and Desktops -juttu, tai käytät muita virtualisointialustoja?

Hyvä juttu, mutta oletko valmis ottamaan sen seuraavalle tasolle?

Citrix DaaS -palvelu tarjoaa sinulle pilven yllätyksiä ja joustavuutta.

Ensiksi voidaan heittää pääsynhallinta Citrix Cloudiin. He ottavat homman hoitaakseen, joten voit rentoutua ja juoda mukillisen kahvia (tai teetä, jos se on enemmän juttusi).

Toiseksi saat pitää paikallisen Citrix Gatewayn, mutta hyödynnät sitä pilvestä Cloud Workspace -palvelun muodossa. Tämä on todella mutkatonta.

Kolmanneksi voit säilyttää paikallisen pääsynhallintasi, Citrix Gatewayn ja StoreFrontin. Tässä saattaa olla, että organisaatiosi IT-osasto saa pienen lisähaasteen tämän vaihtoehdon kanssa, mutta mitäpä sitä ei kestäisi parhaan lopputuloksen vuoksi!

Nyt kun olet valinnut suuntasi, on aika siirtyä toimintaan. Nopein tapa on käyttää sitä upeaa Citrix Automated Configuration -työkalua, jos sinulla on oikeat välineet käsillä. Toivottavasti sinulla on Virtual Apps and Desktops -versio, joka on päivitetty viimeisimpään versioon, tai joudut turvautumaan manuaaliseen reittiin. Ei hätää, manuaalisuus on vanha kunnon tapa tehdä asiat!

Kun olet selvittänyt alkuaskeleet, sinun on varmistettava, että sinulla on rekisteröityjä VDA-koneita ja toimiva Delivery Controller. Tilatessasi Citrix DaaS -palvelun, sinun on luotava verkkoyhteys paikallisen konesalin ja Citrix Cloudin välille. Tässä vaiheessa tarvitset kaksi Cloud Connector -palvelinta.

Nyt olet valmis sukeltamaan syvemmälle Citrix DaaS -seikkailuun! Muista, että tämä on vain lyhyt oppimäärä, joten älä epäröi kaivaa lisätietoja ja kysyä apua tarvittaessa. Ja muista myös pitää pieni huumorintaju matkassa, se auttaa aina teknisten haasteiden keskellä.

Terveisin,

Petri

jutteluhetki kanssani

Kirjoittaja

Petri Salo

Avainasiakaspäällikkö

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *