Rinta-Jouppi Oy kuuluu Suomen suurimpiin yksityisiin autokauppaketjuihin. Yritys toimii usealla paikkakunnalla, kuten Seinäjoella, Tampereella, Helsingissä, Lahdessa, Kuopiossa, Vantaalla, Kotkassa, Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa. Vuonna 2015 J. Rinta-Jouppi myi yli 14 500 ajoneuvoa, liikevaihto oli 197 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 185.

Sofor on tukenut J. Rinta-Jouppia IT-palveluissa vuodesta 2009.

Viimeisimpänä projektina J. Rinta-Joupin tuli päivittää AutoMaster-toiminnanohjausjärjestelmä uuteen versioon erittäin tiukalla aikataululla. Tämä edellytti aiemman Automaster-version käytössä olleen Citrix XenApp -sovellusjulkaisualustan ja siihen liittyvien tukipalveluiden päivittämistä uusiin versioihin. Osa palveluista tarjotaan Soforin vDesk -moniasiakasympäristöstä, joka mahdollistaa säästöt tuotelisensseissä, kapasiteetissa ja ICT- henkilökunnan koulutustarpeissa.

“Yrityksessämme muutoksia tapahtuu nopeaan tahtiin niin kuin autokaupan alalla yleensäkin. Tämän takia tarvitsemme joustavan IT-kumppanin, joka kuuntelee tarpeitamme ja pystyy toimimaan ripeästi. Sofor on tällainen kumppani. Soforin tiimi tuntee järjestelmäympäristömme ja heidän kanssaan on ollut helppo toimia, keskusteluyhteys on kunnossa”, kertoo Janne Kauppila, joka vastaa J. Rinta-Joupin IT-toiminnoista.

“Viimeisimmässä projektissa saimme päivitetyn version toiminnanohjausjärjestelmästä käyttöömme ja tämän lisäksi lisää vikasietoisuutta, tarvittavia hallintatyökaluja sekä palvelinten käyttöjärjestelmät päivitettyä. Projekti meni hienosti, saimme tehtyä tärkeät muutokset sovitussa aikataulussa”, jatkaa Janne Kauppila.

“Osa autokaupan järjestelmistä on muuttumassa web-pohjaisiksi. Citrix on kuitenkin ainoa järkevä vaihtoehto vanhempien sovellusten jakamiseen käyttäjille. Näitä on erityisesti autojen huollon puolella”, näkee Janne Kauppila.

Citrix-järjestelmä mahdollistaa työskentelyn missä tahansa millä tahansa laitteella. Tätä mahdollisuutta tällä hetkellä käyttää J. Rinta-Joupin johto sekä IT. Esimerkiksi laskujen tarkastus hoituu kätevästi myös etänä.