Citrix Virtual Apps and Desktops saa erilaisia julkaisuversiota elinkaarensa aikana. Julkaisutiheys ja tukijakson pituus vaihtelevat versioittain. Versioita ovat:

  • Citrix DaaS (Citrix Cloud)
  • Citrix Virtual Apps and Desktops Current Release (onprem)
  • Citrix Virtual Apps and Desktops Long Term Release (onprem)

 

Citrix DaaS

Tihein päivitysväli on palveluna toimitettavalla Citrix DaaS:lla, ja se on kaksi viikkoa. Tämän pilvipalvelun päivityksistä vastaa Citrix, ja ne tapahtuvat automaattisesti. Tämä tuote on aina tuoreimmassa tuotantoversiossa. Resurssikoneiden VDA-komponentin päivityksestä vastaa asiakas. Citrix DaaS sopii organisaatiolle, joka haluaa virtualisointiratkaisun ylläpidon palveluna.

Current Release

Current Release (CR) päivittyy muutaman kerran vuodessa, päivitysvälin ollessa 3-9 kuukautta. Current Release ei pääsääntöisesti tarjoa erillisiä korjauspäivityksiä, vaan korjaukset sisältyvät seuraavaan julkaisuversioon.

Current Release sopii organisaatioille, jotka haluavat tutustua tuotteen uusimpiin ominaisuuksiin, ja ovat valmiita testaamaan ominaisuuksien soveltuvuutta testaamalla niitä.

CR esittelee tuotteen uusimmat ominaisuudet. Julkaisuversiossa on rajallinen tukijakso, jonka kehittäminen päättyy 6 kuukauden kuluttua julkaisusta ja elinkaari päättyy 18 kuukauden kuluttua julkaisusta.

Long Term Service Release

Long Term Service Release (LTSR) julkistetaan muutaman vuoden välein. LTSR saa korjauspäivityksensä Cumulative Updaten (CU) muodossa ja korjauspäivityksiä julkaistaan 4-6 kuukauden välein.

Long Term Service Release on testattu ja vakaa tuoteversio. Se sopii suurimmalle osalle organisaatioista ja sen päivitysväli on maltillinen. Tuoteversio on tuettu 5 vuoden ajan ja tarjolla on myös 5 vuoden jatkettu tuki.

Tuotetuki on sidoksissa Customer Success Services tilaukseen. Customer Success Services tarjoaa päämiehen teknisen tuen ja tuotepäivitykset.

Julkaisuversiosta toiseen siirtyminen

Halutessaan asiakas voi siirtyä yhdestä julkaisuversiosta toiseen. Yksinkertaisimmin se onnistuu LTSR -versiosta Current Release -versioon. Tällöin päivitetään LTSR -version komponentit tuoreimpaan Current Release -versioon. Kun halutaan siirtyä CR -> LTSR, voidaan odottaa seuraavan LTSR -version julkaisua ja päivittää siihen. Citrix DaaS vaatii oman tilauksensa, mutta jotkut tällä hetkellä voimassa olevat onprem -lisenssit saattavat sisältää tämän mahdollisuuden.

Seuraavaa Virtual Apps and Desktops julkaisua jo odotellaan, Citrix on luvannut sellaisen vuoden 2024 ensimmäiselle neljännekselle.

Varaa tapaaminen

Kirjoittaja

Tero Laine

Järjestelmäarkkitehti ja Citrix-guru

Keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *