Lehdistötiedote

Valmet keskitti Sellu ja energia -liiketoimintalinjan 3D-suunnittelutoimintoja työpöydiltä palvelinkeskukseen yhdessä Soforin kanssa. Työasemien virtualisointi mahdollistaa modernit työtavat ja talon ulkopuolisten suunnittelijoiden käytön tietoturvasta tinkimättä.

Soforin tarjoamat palvelut perustuvat aina asiakkaan liiketoiminnan tehostamiseen sekä liiketoimintakriittisten sovellusten elinkaaren hallintaan sekä korkean käytettävyyden takaamiseen. Työasemien virtualisoinnilla siirretään raskaat 3D-suunnitteluohjelmistot työpöydiltä palvelinkeskukseen. Viimeisin laajamittainen virtualisointiprojekti toteutettiin Valmetille.

– Virtualisoinnilla edistämme moderneja työtapoja kuten riippumattomuutta perinteisistä suunnittelutyöasemista sekä mahdollistamme sujuvan alihankkijaverkoston käytön globaalilla tasolla. Halusimme päivittää teknologian uusimmalle tasolle ja samalla löytää palveluntarjoajan, joka ottaisi hajanaisesti tuotetun palvelun kokonaisuutena vastuulleen. Päädyimme Soforiin ensisijaisesti odotettavissa olevan palvelun laadun perusteella. Sofor oli alusta pitäen luonteva keskustelukumppani, josta näkyi halu ja kyky ymmärtää asiakkaan tarve ja tarjota siihen mukautettua palvelua, Service Delivery Manager Kuisma Holstikko Valmetilta sanoo.

Korkeatasoiset tietoturvaratkaisut huolehtivat suojauksesta

Järjestelmä sijoitetaan keskitetysti asiakkaan tai asiakkaan palveluntarjoajan konesaliin siten, että konesalin korkeatasoiset tietoturvaratkaisut suojaavat niin palvelimia kuin virtuaalityöasemia sekä myös työn lopputuloksia ja 3D-malleja. Yhteisiä malleja työstetään ja tallennetaan turvallisesti niin, että ne eivät koskaan siirry esimerkiksi alihankkijan käsiin.

– Toteutamme virtualisoinnin Citrixin HDX 3D Pro -teknologialla, jossa salauksella varustettu Citrixin HDX-tietoliikenneprotokolla varmistaa sujuvan ja häiriöttömän työskentelyn jopa mobiiliverkkojen yli. Tällä ratkaisulla voidaan toteuttaa sekä paikka- että päätelaiteriippumattomuus tietoturvaa vaarantamatta, Harri Ruoho, Business Manager, Virtualization, Soforilta kertoo.

Sofor Oy

Lisätietoa: Harri Ruoho, Business Manager, Virtualization, Sofor Oy, p. +358 50 384 3308

Sofor on suomalainen, vuonna 1991 perustettu IT-palvelutalo. Sofor kehittää asiakkaidensa toimintatapoja ja -prosesseja konkreettisesti optimoimalla. Lisäarvo muodostuu sovellusten tehokkaamman hyödyntämisen, tiedon integraation ja analysoinnin sekä mitatusti laadukkaan palvelun yhdistelmästä. Tietoturva, mobiili työtapa ja asiakkaan tiedon jakamisen tarpeet sidosryhmissä huomioidaan aina. Soforin toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Kauhavalla, Tampereella ja Vaasassa.

Valmet on maailman johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Tavoitteemme on tulla maailman parhaaksi asiakkaidemme palvelussa. Vahvan teknologiatarjonnan ytimen muodostavat sellutehtaat, pehmopaperin-, kartongin- ja paperinvalmistuslinjat ja bioenergiaa tuottavat voimalaitokset. Valmetin edistykselliset palvelut ja automaatioratkaisut parantavat asiakkaidemme tuotantoprosessien luotettavuutta ja suorituskykyä sekä tehostavat raaka-aineiden ja energian käyttöä. Valmetin liikevaihto vuonna 2017 oli noin 3,2 miljardia euroa. Yli 12 000 ammattilaistamme ympäri maailmaa työskentelee lähellä asiakkaitamme, sitoutuneina asiakkaidemme menestyksen edistämiseen – joka päivä. Valmetin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.valmet.com