Vuodesta 1946 lähtien toiminut Kaunialan sairaala tarjoaa laadukkaita kuntoutuspalveluja ja pitkäaikaishoitoa laajalle asiakaskunnalle. Sairaalan monipuoliset palvelut vastaavat monien eri ikäisten ja eri tilanteessa olevien asiakkaiden kuntoutus- ja hoitotarpeisiin. Palveluista vastaavat paikan 300 ammattitaitoista työntekijää.

Kaunialan sairaala otti käyttöönsä sovellusvirtualisointiratkaisun, joka nosti merkittävästi henkilöstön ja asiakkaiden tyytyväisyyttä. Uusi työympäristö on nopeuttanut ja helpottanut hoitohenkilökunnan työskentelyä asiakkaiden kanssa ja säästänyt kuluissa merkittävästi.

Ennen muutosta käytössä oli ollut jo seitsemän vuotta vanha ympäristö, joka aiheutti Kaunialan sairaalan hoitotyöntekijöille ja ympäristön ylläpitäjille useita erilaisia haasteita olemalla hidas ja epävakaa.

Kyseiset haasteet tietojärjestelmässä hidastivat merkittävästi työntekijöiden kirjautumista, ja järjestelmien epävakaus vaikeutti hoitohenkilökunnan normaalia työntekoa.

Uudesta järjestelmästä nopea ja vakaa

Kaunialan sairaala halusi löytää nopean, modernin ja vakaan kokonaisratkaisun, jolla olisi mahdollisimman pitkä elinkaari. Hoitohenkilökunnan käyttöön piti saada järjestelmä, jossa työpisteen vaihtaminen tapahtuisi mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti, jotta asiakkaan kanssa tehtävä työ sujuisi mahdollisimman joustavasti ilman turhia keskeytyksiä.

Työympäristön virtualisointi toteutettiin käyttäen Citrix ratkaisua, joka on todettu turvalliseksi ja toimivaksi useilla terveydenhuollon asiakkailla.

Citrixin tuotteista Kaunialan sairaalalla on käytössä XenApp, XenServer ja NetScaler, joilla on luotu käyttäjille tietoturvallinen ja nopeasti toimiva kokonaisuus.

Citrixin eri teknologioiden lisäksi Kaunialan sairaalan ympäristössä hyödynnetään myös Secmaker NetID ohjelmistoa, joka mahdollistaa erittäin nopean ja tietoturvallisen kirjautumisen palveluihin käyttäen toimikorttia.

Hoitohenkilökunnan päätelaitteiksi valittiin Igelin Linux -pohjaiset ohutpäätelaitteet, joissa on monipuolinen hallintaohjelmisto ja tarvittava tuki terveydenhuollon käyttämiin sanelimiin. Lisäksi Igelin laitteissa on saumaton tuki sekä Citrixin että Secmakerin ratkaisuihin.

Kaikki Kaunialan sairaalan palvelut rakennettiin uudistetun konesali-infrastruktuurin päälle. Uusi ympäristö on rakennettu käyttäen Atlantis HyperScale HCI-ratkaisua.

Atlantis HyperScale tuo yksinkertaisuutta ympäristön ylläpitoon ja merkittävän parannuksen suorituskykyyn.

Projekti toteutettiin yhteistyössä Arrow’n kumppanien kanssa. Dustin järjesti asiakkaalle lisenssit sekä laitteet. Käyttöönotosta ja jatkuvasta ylläpitopalvelusta vastasi Sofor.

“Arrow toimi projektissa yhteenkokoavana voimana, joka piti kaikki pyörät pyörimässä. Saimme aina tukea ja asiakaspalvelua nopeasti.” Juha Merelin, tietohallintovastaava, Kaunialan sairaala.

Uusi ratkaisu on tuonut Kaunialan sairaalalle useita hyötyjä:

  • Sairaalalle rakennetun uuden virtuaalisen ympäristön seurauksena IT-tukipalveluiden tarve on vähentynyt merkittävästi.
  • Hoitohenkilökunta pääsee kirjautumaan työpisteelleen huomattavasti nopeammin ja vaihtamaan pistettä joustavasti.
  • 200–300 hengen organisaatiossa uusi järjestelmä säästää merkittävästi työtunteja vuorokaudessa.

Katso video projektista: