Turvallisuus liikenteessä on kaikkien etu. Automaattinen liikennevalvonta alentaa liikenteen keskinopeuksia ja vähentää näin onnettomuusriskejä.

Kuljettajan ajaessa ylinopeutta laitteisto antaa kuvauskäskyn. Kuvat ovat digitaalisia ja ne siirretään kiinteästä valvontapisteestä langattomasti Poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen automaattivalvontarekisteriin. Käsiteltävien kuvien ja tietojen määrän takia liikennevalvonnan taustaprosessien automatisoiminen on ollut välttämätöntä.

Sofor on toteuttanut poliisin automaattisen liikennevalvontasovelluksen jo vuodesta 2006 ja yhteistyö jatkuu edelleen. Vuosien varrella järjestelmää on optimoitu, turhia työvaiheita on karsittu ja postitus on automatisoitu.

 

”Liikennevalvonta-sovellus on ollut käytössä vuodesta 2006, se toimii edelleenkin ja entistä tehokkaammin. Järjestelmää on kehitetty jatkuvasti tapausten käsittelyaikojen optimoimiseksi. Muutostarpeita ovat aiheuttaneet myös poliisihallinnossa vuosien varrella tehdyt organisaatiouudistukset. Alunperin tehdyt modernit teknologiavalinnat ovat osoittautuneet oikeiksi ja mahdollistaneet järjestelmän joustavan ylläpidon.”, kertoo Soforin Pertti Makkonen.