Webinaari 24.4: Siirrä sovellukset älykkäästi pilveen

01.04.2019

Tule mukaan maksuttomaan webinaariimme

Siirrä sovellukset älykkäästi pilveen

Yhä useampi yritys siirtää sovelluksensa pilveen.

Pilveen siirtymisellä saadaan monia hyötyjä: parannetaan tehokkuutta, saadaan kustannussäästöjä ja skaalautuvuutta, esimerkiksi kapasiteetin tarvevaihteluun. Laskutusmalli on myös käytännöllinen: käytöstä maksetaan kulutuksen mukaan. Pilvipalvelut eivät tuo kuitenkaan pelkästään säästöjä, vaan mahdollistavat myös kasvun. Tutkimusten mukaan pilveen siirtyminen kiihdyttää uusien keksintöjen syntyä.

Pilveen siirtyminen ei ole kuitenkaan pelkkä tekninen alustanvaihto, vaan siirto ja käyttöönotto tulee suunnitella huolella. Kannattaa pohtia tarkkaan, mitä voi ja kannattaa siirtää pilveen ja miten toteutus tehdään. Tässä tulee ottaa huomioon niin palveluntarjoajan valinta, IT-resurssit kuin henkilökunnan osaaminen. Huolellisella suunnittelulla pilviympäristö pystytään optimoimaan ja hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla. Webinaarissa käymme läpi, minkälainen sovellusten siirron prosessi on ja minkälaisia vaihtoehtoja pilvessä on tarjolla.

Tällä hetkellä johtavat pilvipalveluidentarjoajat ovat Amazon (Amazon Web Services), Microsoft (Azure) ja Google (Google Cloud Platform). Tässä webinaarissa käymme läpi Microsoftin Azure-pilvipalvelun, jota Microsoft partnerina itsekin hyödynnämme.

Webinaarissa käymme läpi pilvipalvelut pähkinänkuoressa ja poraudumme, kuinka siirrät sovelluksesi älykkäästi pilveen:

  • Miksi siirtyä pilveen?
  • IaaS, PaaS, SaaS – pilvipalveluiden kolme palvelumallia
  • Microsoft Azure pilviympäristönä
  • Mistä kuluja syntyy ja miten optimoit ne?
  • Erilaisia toteutustapoja sovellusten siirrolle pilveen
  • Siirtoprojektin kuvaus ja ratkaisumallin määritys
  • Pysyykö tieto turvassa pilvessä?

AJANKOHTA: keskiviikko 24.4 klo 9

KUUNTELE TALLENNE

Webinaarin kesto on n. 45 minuuttia. Se on ilmainen kaikille osallistujille. Lähetämme webinaaritallenteen kaikille ilmoittautuneille. Voit kuunnella sen myöhemmin – kannattaa siis ilmoittautua, vaikka et pääsisikään mukaan livewebinaariin.

Webinaarin vetävät:

 

 

Jukka Pelto-aho, Sovellusarkkitehti, Sofor

 

 

 

Pertti Makkonen, Business Manager, Sofor