> Outokumpu Oyj Referenssit

Outokumpu Oyj

Outokumpulaiset tekevät 20 000 turvallisuusilmoitusta vuosittain.

Kansainvälinen teräsyhtiö Outokumpu Oyj on käyttänyt ohjelmisto- ja palveluyritys Sofor Oy:n tuottamaa TAVA® työterveys- ja turvallisuusjohtamisen järjestelmää vuodesta 2008 asti. Outokummun liiketoiminnallinen menestys sekä yritysvastuupolitiikka edellyttävät tuotantotapojen ja käytäntöjen jatkuvaa kehittämistä. Outokummun turvallisuusjohtaminen on vähentänyt huomattavasti poissaoloihin johtavia tapaturmia ja vahvistanut toimitusvarmuutta, laatua ja yrityskuvaa.

”Safety First”- slogan kiteyttää turvallisuuden merkittäväksi osaamisalueeksi Outokummun koko henkilöstön keskuudessa. Soforin TAVA Health & Safety- järjestelmästä käytetään Outokummussa nimeä Safety Log. Suomalaisittain ”Turvaloki” on koko henkilöstölle tuttu työturvallisuuden johtamisjärjestelmä.


”Turvallisuushavainnon tekeminen Safety Log- järjestelmässä on helppoa, nopeaa ja työntekijöitä kannustetaan ilmoittamaan arkisista turvallisuutta edistävistä tilanteista. Vuosittain kirjataankin yli 20 000 turvallisuutta edistävää ilmoitusta, esimerkiksi turvallisuushavaintoja, -vartteja ja -palavereita”, toteaa konsernin turvallisuusinsinööri Maarit Koivupalo. Muun muassa turvallisuushavaintojen kasvanut määrä on lisännyt turvallisuustoimenpiteiden vuosittaista määrää jo yli 5000:een.
 
”Tärkeää on, että turvallisuustietous ja seurantatiedot ovat koko linjaorganisaation käytössä. Johtoryhmämme seuraa jokaisessa kokouksessaan Safety Log- tilastoja”, kertoo Outokummun Tornion yksikön työsuojelupäällikkö Susanna Pesola. Outokumpulaisten poissaoloihin johtavien tapaturmien määrä on vastaaviin toimialoihin nähden Suomessa alhainen. Outokumpulaisten tavoitteena on päästä myös kansainvälisellä tasolla turvallisten työpaikkojen kärkeen.
 
Soforin TAVA Health & Safety- työturvallisuuden johtamisjärjestelmä ylläpitää määriteltyjä turvallisuusprosesseja sekä tuottaa vaaratilanteiden, tapaturmien, poissaolojen sekä ammattitautien dokumentaatio-, ilmoitus-, ja tilastointimateriaalia. Työturvallisuuden johtamisen kokonaisjärjestelmä on integroitu yrityksen omiin palkka- , HR-, ja työterveysjärjestelmiin sekä tapaturmailmoitusten osalta myös vakuutusyhtiöiden järjestelmiin. Järjestelmään voidaan nivoa myös alihankkijoiden ja toimittajien seurantaa TAVA Mini- järjestelmän avulla.

Lisätietoja:
Outokumpu Oyj
Philip Rodrigo, turvallisuusjohtaja
Puhelin (09) 421 2450
philip.rodrigo@outokumpu.com
www.outokumpu.com

Bookmark and Share
Lisätietoa
Seppo Salo
Director, Business Development
010 235 9364
seppo.salo(at)sofor.fiToimiala
Teollisuus

Katso TAVAksi menestys -videot

Välittämisen paikka.


Läheltä piti ja hoitoon!

Työturvallisuusreferenssejä
Alko
Gasum Oy
Rautaruukki Oyj

Palvelumme
Lue lisää TAVA® Health and Safety -ratkaisusta henkilöstön työkyvyn riskien seuraamiseen ja ennakointiin.