> Poliisi Referenssit

Poliisi

Sähköinen liikennevalvontaratkaisu siirtää liikennevalvontakameran tiedot Poliisin valvontakeskukseen valtakunnallisesti

Turvallisuus liikenteessä on kaikkien etu. Automaattinen liikennevalvonta alentaa liikenteen keskinopeuksia ja vähentää näin onnettomuusriskejä.

Kuljettajan ajaessa ylinopeutta laitteisto antaa kuvauskäskyn. Kuvat ovat digitaalisia ja ne siirretään kiinteästä valvontapisteestä langattomasti Poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen automaattivalvontarekisteriin. Käsiteltävien kuvien ja tietojen määrän takia liikennevalvonnan taustaprosessien automatisoiminen on ollut välttämätöntä.

Sofor on toteuttanut poliisin automaattisen liikennevalvontasovelluksen jo vuodesta 2006 ja yhteistyö jatkuu edelleen. Vuosien varrella järjestelmää on optimoitu, turhia työvaiheita on karsittu ja postitus on automatisoitu.

Automaattisen liikennevalvonnan sovellus on selainpohjainen J2EE-arkkitehtuuriin perustuva järjestelmä, johon on integroitu erillisiä Java-pohjaisia sovelluksia, kuten kuvien käsittely. Valtavaa kuvakapasiteettia on pystyttävä hallinnoimaan, joten automaattisen liikennevalvonnan sovellus sisältää liittymän myös kuvarekisteriin.

”LVS-sovellus on ollut käytössä vuodesta 2006, se toimii edelleenkin ja entistä tehokkaammin. Järjestelmää on kehitetty jatkuvasti tapausten käsittelyaikojen optimoimiseksi. Muutostarpeita ovat aiheuttaneet myös poliisihallinnossa vuosien varrella tehdyt organisaatiouudistukset. Alunperin tehdyt modernit teknologiavalinnat ovat osoittautuneet oikeiksi ja mahdollistaneet järjestelmän joustavan ylläpidon.”, kertoo Soforin projektipäällikkö Marjut Paakkinen.

Bookmark and Share
Lisätietoa
Harri Saari
Chief Operating Officer
050 384 3231
harri.saari(at)sofor.fi
LinkedinPalvelumme
Toteutamme älykkäät liiketoiminnan sovellusratkaisut organisaation erilaisiin tarpeisiin ja integraatiot olemassa oleviin järjestelmiin. Lue lisää sovelluspalveluista!

Toimiala
Julkinen hallinto